måndag 12 februari 2024

Jag har aldrig riktigt gillat svamp

Nu förstår jag kanske varför. Denna video är värre än nästan alla skräckfilmer jag sett (och det är många). 

Den handlar alltså om svamporganismer  som invaderar myror och tar över dem. Men, nej, de tar inte över  hjärnan, som jag tidigare trodde när jag förut hörde tals om det. Myrornas hjärnor är helt oinfekterade.

De tar över resten av kroppen, och styr musklerna.

Det gör väl saken ännu värre. Myran har kvar sitt "tänkande" men har förlorat kontrollen över sin kropp.

I slutstadiet dör alltid myran. Den tvingas klättra upp i ett blad i ett träd, där den efter ett tag utvecklar svamporganismer som till sist spränger myran inifrån och sprider sig vidare.
 
Har en god Gud verkligen skapat naturen?

Det lär inte finnas någon risk för att liknande svamporganismer tar över människor.

Däremot kan vi tydligen enligt videon infekteras av en sorts parasiter som egentligen är inriktade på möss. Dessa möss fås att gilla katter, så pass mycket att många av dem till sist blir uppätna. Parasitens syfte är nämligen att reproducera sig i katter.

Varför den inte direkt går på katterna framgår inte.

Risken för att vi ska bli uppätna av huskatter är ju minimal, men undersökningar visar att människor som blivit infekterade upplever lukten från katturin som mer angenäm än människor som inte är infekterade. Detta gäller dock endast män...

De som blivit infekterade råkar dessutom ut för flera bilolyckor än de oinfekterade.

Det finns dock tydligen ingen undersökning om de som infekterats oftare skaffar sig katt än de oinfekterade.  I alla fall ingen som nämns i videon.

Inga kommentarer:

JK Rowling om transfrågor

I det häxjaktsliknande drevet som har skapats efter att Harry Potter- författaren JK Rowling twittrat om translagen i Skottand kan det finna...