söndag 23 oktober 2022

En obehaglig eftereffekt av pandemin

Pandemin förändrade vårt kroppsliga beteende i flera avseenden. Till stor del försvann dessa förändringar i och med att pandemin avtog.

Men inte i ett avseende. Före pandemin var det vanligt att man vid icke-personliga kontakter skakade hand.  Exempelvis vid sammanträffanden med läkare och myndighetspersoner.  Etc.

Så är det nästan aldrig numera. Det kan vara så att detta är en förändring som blir bestående. Jag tycker att det i så fall är tråkigt. 

Den typen av rutinmässig kroppskontakt var på sätt och vis en sorts dimension i tillvaron, som jag kommer att sakna. Det kommer att försvinna något i vardagslivet. Som jag faktiskt upplevde som positivt.

2 kommentarer:

Tidlösa sa...

Det märks också på journalisters beteende. De står ofta ganska långt ifrån sina "intervjuoffer" eller talar med dem via Skype eller något sådant, detta trots att pandemin officiellt varit över i typ evigheters evighet...

Även personer som statistiskt sett tillhör åldersgrupper som inte borde drabbas särskilt hårt av COVID uppvisar detta beteende...

Erik Rodenborg sa...

De typer av covid-19 (framförallt Omicron) som man fortfarande kan hitta något ytterst enstaka fall av - är så vitt jag fattar betydligt mindre farliga än influensa. Människor är irrationella.

..."not just one of your toys"...

Ovanstående citat är från "Queens of Noise" med gruppen Runaways. De senaste kanske tolv åren har jag alltid associerat den låten ...