fredag 8 april 2022

"Blåmärken får vi alla : hur mycket krävs för att skydda ett barn?"

Monica Dahlström-Lannes har just gett ut en bok med ovanstående titel.

Hon är förmodligen den person i Sverige som mest ihärdigt och oavbrutet kämpat mot övergrepp mot barn, från ca 1980 och framåt. Jag kommer att recensera den efter att jag läst den (jag läser numera mycket långsammare , så det blir inte imorgon!).

Men jag vill alltså redan nu berätta om den, och länka till en sida där den går att beställa. Vilket jag jag hoppas att många gör.

Den går alltså att beställa  - här.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vidrigt med män som hänger ut barn på nätet. Pedofiler jobbar så tyvärr

Erik Rodenborg sa...

Instämmer helt med den första meningen. Den andra är aningen generaliserande."Pedofiler" är ingen enhetlig grupp. Det finns de som hänger ut barn på nätet, men de torde vara en mycket liten minoritet. Om inte annat skulle det leda till att riskerna för att bli upptäckt kraftigt skulle öka.

Erik Rodenborg sa...

Eller syftar du på något mer konkret?.....

Anonym sa...

Ett överdrivet problem som grundar sig i manshat och feminism.

Erik Rodenborg sa...

Vad är det som är ett "överdrivet problem" som du har fått för dig beror på "manshat och feminism"? Inte någon viktig fråga direkt, jag är bara lite nyfiken på hur du tänker.
;-)

Erik Rodenborg sa...

Till på köpet har nu någon försökt lägga ut en länk som verkar gå till någon podd där Ingrid Carlqvist (!!) pratar om vad hon tycker om Monica Dahlström-Lannes. Vet ni vad, det finns faktiskt gränser för vad jag tar in...

..."not just one of your toys"...

Ovanstående citat är från "Queens of Noise" med gruppen Runaways. De senaste kanske tolv åren har jag alltid associerat den låten ...