tisdag 15 december 2020

Lever än idag

Först anklagade Biden-anhängarna Trump-lägret för att vara agenter för Ryssland, sedan anklagade Trump-anhängarna Biden-lägret för att vara agenter för Kina.
Joseph McCarthy må ha dött 1957, men mccarthyismen är i högsta grad levande.
 
 

12 kommentarer:

Tidlösa sa...

Både Putte och storkinesen har ju grattat farbror Biden till "valsegern", så vem är egentligen agent för vem? 🐸

Erik Rodenborg sa...

Det brukar man ju göra efter en valseger i ett annat land som man har någon relation med. Det säger ju inte så mycket om vilka man egentligen skulle vilja se vid makten

Erik Rodenborg sa...

PS. Om kuppförsöket i Sovjet 1991 inte hade varit så amatörmässigt och om de som organiserade den fick behålla vmakten, skulle troligen även USA efter ett tag kommit med några artigt vänliga fraser till de nya ledarna.

Verutschkow sa...

Tja, det fanns ju faktiskt en Eugene McCarthy en gång i tiden också. Men
eftersom efternamnet redan var upptaget fick han inte chansen att ge namn
åt någon företeelse ...

https://en.wikipedia.org/wiki/Eugene_McCarthy

Erik Rodenborg sa...

Ja, jag vet. Han var min stora idol i trettonårsåldern.

Hugge sa...

Kina infiltrerar och påverkansopererar även i Sverige. Kolla bara vad den där otäckingen Long Phung ställt till med. Patrik Oksanen säger att han är jättefarlig.

Erik Rodenborg sa...

År inte så bekant med någon av dessa. När jag googlar på Long Phung kommer jag till en vietnamesisk restaurang i Singapore.

Hugge sa...

https://nyheteridag.se/det-var-ingen-rysk-paverkansoperation-den-har-gangen-heller/

Tidlösa sa...

Lång pung?

Olof Å sa...

Ett annat sätt McCarthys anda lever vidare (i någon mån) är kopplingarna till Trump och dennes män. McCarthys "bulldog" Roy Cohn var Trumps personliga advokat och mentor flera decennier senare. Cohn stödde också Roger Stone, som hela tiden varit vapendragare åt Trump och benådades tidigare i år.

Hugge sa...

Lång Pung var absoult tanken! Paranoikern Oksanen gick i taket. Ryska brunbjörnar och kinesiska pandor överallt! Han har tydligen ansträngt sig rejält för att en viss dom han figurerar i inte ska spridas. Men det är väl ondsinta pandor som påverkansopererar.

Erik Rodenborg sa...

Till en anonym kommentator som inte ville att hens kommentar ska läggas ut. Tack för tipset.

Funderingar om trans...

Jag är inte emot den nyligen antagna lagen för att jag är emot transsexuella. Tvärtom. Under stora delar av mitt liv har jag själv uppfattat...