fredag 18 oktober 2013

Organiserade sadistiska övergrepp

Nu kan det sägas. Även i de stora media.

Under rubriken "Ett nätverk av sadister" beskriver Aftonbladet på två sidor igår hur polischefen Göran Lindberg samarbetat med andra högt uppsatta män för att begå sadistiska övergrepp. Den som läser på nätet måste tyvärr ha plustjänst för att kunna ta del av hela artikeln.

Nåväl. I denna artikel får läsarna veta vad många har vetat hela tiden. Nämligen att polischef Lindberg inte agerade ensam utan ingick i just - ett större nätverk. Men vi får också reda på att det går trådar mellan olika sexualsadistiska härvor och att samma personer figurerar i flera av dessa. Och det handlar inte om vilka som helst. Förutom polischef Lindberg figurerar bland många andra en koncernchef och en miljonär.

Vad Aftonbladet dock inte nämner är hur polisen under mer än tre år försökte mörka det faktum att Lindberg inte agerade ensam . Man gick tidigt ut i en presskonferens där man lögnaktigt påstod att Lindberg var den ende misstänkte. Det är inte polisens förtjänst att sanningen kommit fram. Det är andra som ihärdigt försökt ta reda på sanningen. Exempelvis nättidningen Feministiskt Perspektiv.

Nu har vi alltså fått bekräftat att högt uppsatta män kan samarbeta för att begå grova sexualbrott. Och att polisen inte drar sig för att medvetet mörka existensen av sådana nätverk.

Den typen av fakta har ju ofta avfärdats som "moderna myter". Det hela ställer förstås också frågan om vilka ohyggligheter som kan finnas under ytan men som ännu inte kommit fram...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Nätverket sträcker sig långt in i rättsystemet, vilket gör att det finns många där med hållhakar på varann.

Vår rättsapparat har ju kastat in handuken när det gäller att döma för övergrepp mot kvinnor och barn.
Varför kan man ju undra.

Ingen torsk har trots upprepade brott blivit dömd till fängelse vilket lagen föreskriver. Lite böter bara ungefär som felparkering.


Anonym sa...

Glömde detta.
Var det djupare kännedom om Lindberg affären som friade den sk mangamannen.

noboytoy sa...

Tja, det var ju ingen större överraskning. Det är hög tid att folket får reda på vad som pågår i maktens korridorer och hur män inom både politik, näringsliv och rättsväsende verkar gemensamt i grupp för att mörka sina mindre smickrande "affärer" för omvärlden.

Tidlösa sa...

Tur att det faktiskt har funnits samhällen som varit helt annorlunda...

http://news.yahoo.com/oops-etruscan-warrior-prince-really-princess-112810200.html

Erik Rodenborg sa...

Tidlösa

Lustigt nog la jag ut den där länken på Facebook idag. Fast, för att vara uppriktig, så är jag ganska så övertygad om att det begicks grova övergrepp även i det etruskiska samhället.

Erik Rodenborg sa...

NBT

Instämmer till 110 procent...

Tidlösa sa...

Erik,

Vågar du vara med på Facebook? ;-)

Erik Rodenborg sa...

Ja. Det enda negativa med Facebook är när det går en så lång tid utan gillamarkeringar att man undrar vad man gjort för fel.