onsdag 13 mars 2013

Fegt av Call Girl-teamet

Teamet bakom filmen Call Girl har kommit överens med Palmefamiljen att den scen som kan tolkas som ett utpekande av Olof Palme som sexköpare klipps bort.

Samtidigt har de gått med på att offentligt förklara att det inte finns något som tyder på att Olof Palme var sexköpare.

Det är fegt. Men det är värre än så. Det är ett ohöljt svek mot framförallt den kvinna som då var 14 och som har gjort ett detaljerat och av allt att döma trovärdigt utpekande av just Olof Palme.

Det vore en annan sak om filmteamet i förhand hade kommit fram till att det inte var lämpligt med en sådan scen. Men det här är något annat.

I och med borttagandet och framförallt den förnedrande deklarationen visar de att de är beredda att prioritera maktens män framför de utsatta flickorna.

De hade inte behövt göra det. JK skulle inte väcka åtal och Palmefamiljen hade meddelat att de inte tänkte ta fallet till enskilt åtal.

Men det är klart. Att väcka tanken att statschefen i Sverige, "en liten men hungrig imperialistisk stat" enlig VPK:s partiprogram 1972, utnyttjade minderåriga är ju en skandal i vårt samhälle. Och filmteamet vågade inte låta det stå kvar.

De är närmast föraktliga.

Och - till de som eventuellt tänker kommentera detta inlägg. Minsta lilla antydan om att framförallt den kvinna som då var 14 ljög i sitt utpekande kommer jag att radera så fort jag får syn på det. Det typen av verkligt förtal tillåts inte längre på denna blogg.

6 kommentarer:

Erik Rodenborg sa...

På förekommen anledning. Kommentarer som är helt och hållet off topic raderas också under detta inlägg.

Shed Light sa...

Ja det var verkligen fegt.
Tur att jag hann se filmen ocensurerad.

Konstaterar att när det gäller att skydda maktens män vet samhället inga gränser. Idag såväl som på 70-talet. De utsatta flickorna däremot har alltid fått klara sig själva.
Det är maktens nakna kalla ansikte som visas igen.

Igår speglades förresten i Svenska händelser 70-talet prostitutionshärva. Bland annat är där en intervju med EB.
Carl Persson intervjuades också. En så rakryggad Rikspolischef har vi aldrig sett sedan. Makten lärde sig att styra och ställa så att där hamnar numera bara de som går maktens ärenden. Som nuvarande BS...

Länk till programmet
http://www.svtplay.se/video/1090132/del-1-av-8

Squareeye sa...

Jag blev också förvånad att han la sig platt för Mårten Palme. Det borde naturligtvis ha gått till en rättslig prövning. Är det så vi ska yttrandefriheten när det gäller film och böcker. En ny slags censur! Hur kan någon vara 100% säker på vart Olof styrde sina steg.

Jag såg intervjun med Eva igår och jag förstår inte varför hon inte kan få ett skadestånd för det lidande hon och andra unga och minderåriga tjejer utsattes för. Preskriberat tyckte den "högste" punkt slut. MEN som Eva sa ingen tog henne på allvar då så hon försökte på 70-talet så hon borde kunna få ett skadestånd idag. Vissa brott borde aldrig bli preskriberade.

Men filmen finns oklippt överallt på olika torrentsajter och ingen kommer att se ett nederlag på bio. Nu vill inte jag se filmen oavsett för jag har läst boken och det räcker.

Verutschkow sa...

Personligen kan jag tycka att Olof Palme var tillräckligt illa utsatt under sin livstid. Inte skall han väl behöva förtalas så till den milda grad som död oxå !

Erik Rodenborg sa...

Verutschkow

Frågan är förstås om det kan definieras om "förtal". Det anser inte jag.

Anonym sa...

Squareeye: Filmen finns inte alls oklippt på några torrentsajter. Vad snackar du om?

Marseljäsen

Den franska nationalsången (Marseljäsen) är nog en av de mest känslomässigt intensiva i världen. Den skrevs 1792, efter att flera stater had...