tisdag 10 september 2024

"Bennington Triangle" - är det verkligen geografin som förklarar spårlösa försvinnanden?

Nästan alla har väl hört talas om Bermudatriangeln, men det finns  flera andra "trianglar" i världen som påstås ha en hög grad av "mystiska" försvinnanden.

Exempelvis den så kallade Draktriangeln i havet utanför Japan (där en mongolisk flotta med syfte att invadera Japan en gång gick under) men även "trianglar" i insjöar.

Och även på land. I denna video kan vi höra om "the Bennington Triangle" som omfattar landområdet runt orten Bennington i USA. Här handlar det framförallt om människor som försvunnit.

Det finns många andra YouTube-videos om detta påstådda olycksdrabbade områden, och även Wikipedia och ChatGPT kan berätta om "triangeln" och flera av de fall som nämns i denna video.

Några av fallen är direkt kusliga, om man tror de versioner av dem som blivit spridda. Mannen som gick på en buss, som aldrig gick av, men som när bussen kommit fram till sin slutstation inte längre fanns på sin plats är väl ett av dem.

Men en "naturlig" förklaring kan ju vara att folk var för upptagna för att notera vilka som gick av bussen... Eller hur?

Bermudatriangeln anses ju vederlagd, och Bennington-triangeln kanske inte har haft den status som krävs för att någon ska bemöda sig om att grundligt vederlägga den.

Den som inte har något att göra och letar runt på YouTube kan ju hitta en massa märkliga saker.

Ett sätt att hitta nya "trianglar" (eller fyrkanter, eller cirklar) vore väl att leta reda på all statistik om dokumenterade försvinnanden över hela världen (av både människor, fartyg, flygplan, bilar etc) och sedan markera var dessa geografiskt befunnit sig.

Att människor spårlöst försvinner oftare i storstäder än på landsbygden är väl ett bra tips.

När det gäller människor som spårlöst försvinner torde det dock inte vara något som primärt orsakas av geografin. Att flyktingbarn under årtionden spårlöst försvunnit från flyktingförläggningar i Sverige, torde inte bero på var flyktingförläggningarna låg på en karta.

Men så görs inte en mängd dokumentärer om den frågan. Det kanske skulle ställa mer obekväma frågor  än dokumentärer om Bennington, eller Bermuda.

 Paula Jean Welden - försvann 1946 spårlöst i Bennington

Inga kommentarer:

Att mörka satanism

Det två mordförsök jag skrev om i förra inlägget har alltså en helt uppenbar koppling till nätverket kring, den numera internationella, sa...