torsdag 25 juni 2020

Order of Nine Angles...

Upptäcker en text från BBC News om en USA-soldat som arresterats för att planera en terrorattack på sitt eget förband. Han sägs ha stått i kontakt  med den satanistiska organisationen Order of Nine Angles (ONA). Texten kan läsas här. 

I texten kan man dessutom läsa detta. "The US soldier charged in the terrorism case is alleged to have been part of an online movement whose channels constantly encourage the rape of women and children."

ONA:s moderorganisation finns i Storbritannien . Jag fick höra talas om gruppen redan 1993. De hade blivit uppmärksammade för två saker. Dels för att de kombinerade satanism med nazi-sympatier. Dels - och framförallt - för att de öppet förespråkade människooffer.

I den debatt som då förekom om existensen eller icke-existensen av satanistiska rituella övergrepp uppmärksammades de av dem som ansåg att sådana existerade. De som förnekade existensen av sådana övergrepp, brukade vanligtvis undvika att ta upp ONA. En av de mest uttalade förnekarna av att sådana förekom, socialantropologen J.S. LaFontaine - lyckades dock med att 1997 ha med en text om denna grupp i sin bok "Speak ot the Devil"  - utan att en enda gång nämna att de producerat  texter som förespråkade människooffer.

Själv hade jag ett ganska långt avsnitt om dem i min lic-uppsats om satanism från  1998.

Då var det inte helt ovanligt att hävda att gruppen endast bestod av  av några kufar, som nog endast lade ut sina obehagliga, och delvis obegripliga,  texter på nätet.

Idag förnekar ingen att de finns IRL- de finns till och med i en lång artikel om dem på engelska Wikipedia .

För att visa på karaktären på denna grupp kommer jag att citera från deras texter om människooffer. De finns på nätet, på en sida som stöder denna grupp. De är heller inte de enda - det finns fler texter av ONA om detta ämne.. Deras ståndpunkt och flera av de texter som finns på denna webbsida har varit kända i alla fall sedan tidigt 90-tal.

Jag vill undvika att direkt länka till en ONA-sida, men  det är inte svårt att hitta den om man använder sökord.

En av texterna  har titeln "A Gift for the Prince - A Guide to Human Sacrifice". Där kan man bland annat läsa detta:

"Human sacrifice is powerful magick. The ritual death of an individual does two things: it releases energy (which can be directed, or stored - for example in a crystal) and it draws down dark forces or 'entities' . Such forces may then be used, by directing them toward a specific goal, or they may be allowed to disperse over the Earth in a natural way, such dispersal altering what is sometimes known as the 'astral shell' around the Earth. This alteration, by the nature of sacrifice, is disruptive - that it, it tends toward Chaos. This is simply another way of saying that human sacrifice furthers the work of Satan. "...

..."An involuntary sacrifice is when an individual or individuals are chosen by a group, Temple or Order. Such sacrifices are usually sacrificed on the Spring Equinox, although if this is not possible for whatever reason, another date maybe used. While voluntary sacrifices are always male (and usually twenty-one years of age) there are no restrictions concerning involuntary sacrifices other than the fact that they are usually in some way opponents of Satanism or the Satanic way of living."...

.."Method (2) involves the Ritual of Sacrifice. The victim or victims are brought orenticed to the area chosen for the Ritual, bound by the Guardian of the Temple and at the appropriate point in the Ritual sacrificed by either the Master or the Mistress using the Sacrificial Knife. The body or bodies are then buried orotherwise disposed of, care being taken if they are found for suspicion not to fallon any of those involved. Those involved, of course, must be sworn to secrecy and warned that if they break their oath, their own existence will be terminated. Breaking the Oath of Sacrifice draws upon the individual or individuals whobreak that Oath, the vengeance of all Satanic groups, Order and individuals -and this vengeance is both magickal and more direct, the Master or Mistress of the Ritual appointing Guardians to hunt down and kill those who have brokenthe Oath."...

En annan av deras texter heter"Culling - a Guide to Sacrifice 2".

Här kommer mitt citat att bli mycket kort. I det får man reda på varför det är nödvändigt att offra människor:.

."..Satanic sacrifice makes a contribution to improving the human stock: removing the worthless, the weak, the diseased (in terms of character)."

På den nämnda ONA-vänliga sidan finns sammanlagt sex texter om ämnet.

För att vara en satanistgrupp som publicerar sig offentligt är den extrem.  Sådana grupper brukar istället hävda att anklagelser om rituella offer är en anti-satanistisk feberfantasi utan någon som helst relation med verkligheten.

Har ONA verkligen genomfört det som de talar om? Det är ju idag omöjligt att svara på. Men jag tycker  det är åtminstone lite anmärkningsvärt att inte den brittiska polisen reagerade redan i tidigt 90-tal . En grupp som offentligt säger att de har som praktik att döda människor borde väl genast få polisen efter sig... kan man tycka. Men så vitt jag vet hände inget sådant. ---------------------------------------------------  
TILLÄGG
En video som tar upp ONA, och driver linjen att organisationen bör förbjudas kan ses här.

27 kommentarer:

Anonym sa...

Finns mycket intressanta spekulationer om denna märkliga grupp. En del menar att det är en skapad honungsfälla av brittisk säkerhetspolis för atr dra åt sig allsköns terrorism-benägna extremister. Påstås att grundaren var aktiv undercover-agent på nordirland på 70-talet och verkade för att driva lojalistgrupperna i en mer extrem riktning.
I USA tycks orgsnisationen mest drivas av ett par kambodjanska kvinnor och militanta svarta aktivister.
För några år sedan konverterade grundaren till islam men har tydligen ännu en gång bytt livsfilosofi sedan dess.

Erik Rodenborg sa...

Anonym 7.55.

"För några år sedan konverterade grundaren till islam men har tydligen ännu en gång bytt livsfilosofi". ONA konverterade definitivt aldrig till islam.Däremot låtsades den förmodade ledaren David Myatt ett tag vara islamist och sympatisör till Hamas. Det är omstritt om David Myatt verkligen är eller har varit en ledare i ONA. Själv förnekar han all koppling till ONA. Däremot är det inte omstritt att han är nazist. När Hamas upptäckte detta, bröt de alltså med honom. Vilket ju inte är förvånande.

ONA har existerat i alla fall sedan ca 1990 och under många år märktes den endast genom väldigt teoretiska diskussioner om satanismens karaktär. Den producerade inga som helst direkta uppmaningar till terrorism, däremot drev den i motsats till Church of Satan och Temple of Set linjen att satanistiska offer borde genomföras också genom direkt dödande, inte endast genom att skicka förbannelser.

Den blandade satanism och nazism på ett sätt som nazister i allmänhet knappast uppskattade. För ONA var (och är?) nazismen endast ett medel för att skapa vad de kallar en kuslig (sinister) dialektik där Satans makt kam stärkas.

Den fascistiska Otto Strasser-inspirerade organisationen International Third Position gav en gång ut en satanismfientlig pamflett med rubriken "Satanism and its Allies" där de också tog upp ONA. De avfärdade ONA med termen "psychobabble", vilket är förståeligt. Det var av ONA:s texter då egentligen omöjligt att avgöra om det var en grupp på en, två eller tre personer som satt och spånade om Satans karaktär, de esoteriska effekterna av satanistiska offerritualer och universums mörka hemligheter -eller om de verkligen fanns som en aktiv grupp.

Nej, det finns ingen som helst anledning att tro att det var en "honungsfälla" för att locka terrorister. Personer vars främsta önskan är att bli terrorist skulle knappast ha sett ONA:s snåriga inomsatanistiska diskussioner och dragit slutsatsen att wow, här ska jag kunna gå med om jag vill kasta bomber.

Dessutom gjorde deras typ av satanism att de skrämde bort "riktiga" nazister, och deras nazism att de skrämde bort de allra flesta satanister.

(Fast å andra sidan publicerade faktiskt den svenska satanistiska tidskriften "Fenris Wolf" en av deras texten någon gång i mitten av 90-talet.)

Det är väl först genom det senaste årets nyheter som de möjligen SKULLE kunna attrahera allmänt terrorbenägna personer. Och IDAG är det väl inte omöjligt att det skulle kunna finnas informatörer i ONA...

Det där med kambodjanska kvinnor och svarta aktivister låter ju inte så lite absurt för en grupp som hyllar den ariska rasen, och driver linjen att den ariska rasen måste kämpa ner alla andra raser, för att efter sin seger skapa ett mäktigt imperium som ska kunna kolonisera Vintergatan.

Vilka är dina källor till det påståendet?

Erik Rodenborg sa...

Uppriktigt sagt blev jag själv förvånad nu när jag kollade ONA igår och idag. När jag senast kollade upp dem, på 90-talet, gav de intryck av en extremt sluten grupp som kanske, eller kanske inte, i största hemlighet praktiserade de människooffer de talade om.

Men att ge sig ut på försök till rena terrorattacker mot USA:s militär är ju ett sätt att bli mycket synliga, på ett helt annat sätt än man kunde föreställa sig vad gäller ONA.

Det är ju omstritt om David Myatt verkligen är samma person som ONA-pseudonymen Anton Long. Men om han är det torde hans islamistiska period kunna förklaras som ett sätt att komma i kontakt med grupper som utövade våld, på ett sätt som gynnade ONA:s "kusliga dialektik".

Jag skrev ju ovan att han låtsades vara muslim. Ja, om han var ledande medlem i ONA är det i alla fall den enda rimliga förklaringen. Om han inte var det skulle det plötsliga hoppet från nazism till islamism och tillbaka igen i alla fall vara halsbrytande...

Anonym sa...

Mycket är svårbegripligt med denna grupp. En aspekt som kanske är unik är vikten som läggs vid insiktsroller. Ponera att man faktiskt är ett större antal personer som tränat sig under lång tid i vitt skillda insiktsroller. Ett dylikt nätverk av närmast skräddarsydda infiltratörer vore mumma för en säkerhetstjänst att förfoga över.

Anonym sa...

Angående kambodjanska kvinnor så googla "white star acception". Var tidigare den på nätet mest synliga ONA-grenen i USA.

Erik Rodenborg sa...

"White star acception" ser ut att vara en kvinnoorganisation knuten till ONA, men med en viss självständighet. https://cosmion.wordpress.com/white-star-acception/ Däremot har jag ännu inte hittat något om etniska minoriteter när jag googlar på namnet. Men jag har ju bara letat en kvart ännu.

Som sagt, jag tror absolut inte att den GRUNDADES av någon säkerhetstjänst, men den kan säkert vara infiltrerad idag. Fast å andra sidan kan det nog vara något potentiellt mycket farligt att infiltrera ONA.. jag menar för den person som infiltrerar.

Anonym sa...

Den ena av de två kambodjanska kvinnorna i WSA skrev i mitt tycke högintressanta articklar om buddism när det begav sig. Så pass att hon verkade riktigt vettig. Sen kom det plötsligt en eller annan helsjuk sak som fick vilken normal människa som helst att sparka bakut. T.ex en text där läsarinnan rekomenderades att utföra en "postnatal" abort på sitt nyfödda barn. Syfte med det var jag minns att man skulle härda sig "andligt", typ.
WSA gav ut massor av material tidigare men det mesta verkar borttaget nu. Google cache kanske funkar om du vill rota vidare.

Anonym sa...

Tror inte brittisk säjerhetstjänst avskräcks av eventuella faror. Man har mycket cyniskt offrat diverse fotfolk när man infiltrerat t.ex bägge sidor på nordirland. Helt otroliga nivåer av cynism avslöjades i och med att "operation stakeknife" blev allmänt känd.

Erik Rodenborg sa...

"Tror inte brittisk säkerhetstjänst avskräcks av eventuella faror." Det har du nog rätt i, och de kan mycket väl ha agenter i ONA. Men jag tror definitivt inte att de grundade ONA.

Det finns exempel på hur säkerhetstjänster eller polismakter försökt grunda organisationer. Det blir väldigt ofta fiasko. Det roligaste jag hört var när FBI någon gång på sextiotalet grundade en maoistgrupp, inom ramarna för Cointelpro. Den kollapsade snart, och det sades att orsaken var att FBI-agenterna inte kunde enas om vilken linje man skulle driva i centrala frågor... ;-)

Nej, jag anser definitivt att ONA:s tidiga texter är för originella för att kunnat skapats av brittisk säkerhetstjänst. Och verkar definitivt vara skrivna av en eller flera personer som trodde på och var långt inne i sin snåriga tankevärld.

Men när de väl fanns där och efter ett tag började växa och övergå till praktisk terrorism så vore det kanske ett rent tjänstefel att inte försöka infiltrera.

Tidlösa sa...

Enligt boken "Heavy Radicals" bildade FBI faktiskt en maoistgrupp på 60-talet.Gruppen agerade som intern opposition inom CPUSA. Syftet var att spionera på CPUSA-medlemmar som radikaliserades och närmade sig Kina...

Erik Rodenborg sa...

Proggresive Labour Party uppkom väl från den "äkta" prokinesiska oppositionen i CPUSA. Det skulle vara intressant att veta hur stor FBI-gruppen i CPUSA i så fall lyckades bli.

Anonym sa...

"Heavy radicals" låter som en intressant bok. Får kolla upp den. Får mig att tänka på en föreläsning med en före detta KGB-agent om styrning av "subversiva" element i väst. Han sa bl.a att man nästan aldrig skapade grupper från början utan bearbetade redan existerande grupper tills de harmonierade med inofficiella sovjetiska önskemål. Han hade själv infiltrerat Trancendental Meditation.

Erik Rodenborg sa...

Mitt intryck av TM är inte direkt att de någonsin blev en organisation som harmonierade med sovjetisk önskemål Om inte dessa önskemål var mycket modesta...

Anonym sa...

Nja, det man gärna ser att grannen har på sin bakgård kan vara något helt annat än det man vill ha på sin egen bakgård. I fallet med tm var det rörelsens naiva pacifism och långt gågna magiska tänkande man menade skulle försvaga väst. Sen stödde man mycket våldsamma rörelser också, allt som antogs ha en subversiv verkan.
Detta var kanske ryska påverkanskampanjer på riktigt till skillnad ftån dagens paranoida feberdrömmar på DN:s ledarredaktion.

Erik Rodenborg sa...

Jag känner mig spontant skeptisk till sådant - mest för att det var standardingredienser i påståenden i vissa anti-kommunistiska kretsar under kalla kriget. Där man antog att "de röda" just understödde de drag i västkulturen som man själv tyckte illa om. Om man ex.vis var en puritansk moralist trodde man att Sovjet understödde "sexuell lössläppthet" eftersom ledarna i Sovjet "visste" att detta otyg undergräver moral och försvarsvilja.

De som ogillade magi, nyhedendom, New Age etc. kunde på samma sätt hävda art Sovjet understödde den typen av undergrävande "ockulta" idéer. Etc.

Att någon i Sovjet skull sitta och räkna ut att just Maharishi skulle vara ett bra sätt att underminera västs moral tillhör alltså påstående som jag spontant blir misstrogen mot.

Anonym sa...

I och för sig. Störde mig lite på den insmickrande tonen gentemot USA i föreläsningen. Man vill väl inte bita sin nya husse när man hoppat av till väst.

Tidlösa sa...

Antar att du vet att Epsteins älskarinna och hallick har blivit arresterad. Nu väntar vi bara på nästa "självmord"...

Erik Rodenborg sa...

Om det var ett mord, vilket jag definitivt anser, tvekar nog de som i så fall låg bakom att göra om samma sak så snart efteråt. Fast de kan nog komma på andra metoder för "skademinimering".

Anonym sa...

Gissar på hjärtattack. Begriper väl alla att så stressad tillvaro som denna fagra mö just nu har så vore det nästan onormalt att inte få en massiv hjärtattack. Är dessutom gammal beprövad teknik från bägge sidor under kalla kriget att kunna trigga hjärtattacker hos folk. Man hade dock bara en bråkdel så många övervakningskameror att oroa sig för på den tiden. Just kamerorna ställde ju till det lite med Epstein.

Erik Rodenborg sa...

Jag tycker att hon verkar för ung för att det ska vara troligt att speciellt många i så fall kommer att på art hon dör av en "normal" hjärtattack.

Tidlösa sa...

De kanske kan skylla på corona...

Anonym sa...

Unrar om kan slå vad hos någon bettingfirma vad dödsorsaken blir? Kan dock bli tjafs om definitionen. Hägning + corononapostivt test är ändå hägning som dödsorsak. Hjärtattack + coronapositivt test är dock som upplaggt för tjafs.

Anonym sa...

https://www.bitchute.com/video/xEpSgFMeIHeb/

Ryan Dawson som kanske är den alternativjornalist som fölt detta mest av alla lutar åt att hon kommer att tas av daga. Ser visserligen illa ut men alternativet är mycket värre för de höjdare som annars kommer att sitta med skägget i brevlådan.

Erik Rodenborg sa...

Hon kan ju istället utsättas för starka påtryckningar om att det är bäst att hon inte säger vissa saker. Eftersom hov vet vad som hände med Epstein är chansen kanske stor att hon ger efter för sådana hot.

Anonym sa...

Undrar hur många kändisar och makthavare som biter på naglarna med anledning av Maxwells infångande.

https://www.ingridochmaria.se/2020/07/10/massivt-stjarnfall-trump-krossar-barnsexhandeln-och-de-ondskefulla-pedofilnatverken/

Kanske författaren sätter lite väl stort hopp till Trumps eventuella förmåga att ta itu med sakernas tillstånd men annars mycket intressant.

Anonym sa...

The WSA and the Cambodian woman: http://www.o9a.org/about-chloe-352/

Erik Rodenborg sa...

Intressant. Ska kolla.

Parabol om den nya könslagen

Parabol är en intressant och läsvärd tidskrift som startats av Kajsa Ekis Ekman. I det senaste numret finns en debattartikel som på ett grun...