lördag 29 december 2012

Call Girl

Jag var och såg Call Girl idag.

I stort sett bygger den på den grundliga research som bland andra Deanne Rauscher gjort. Det finns några få undantag, där man velat dramatisera lite (framförallt slutscenen!) men som sagt - jag anser att den bör ses som en ganska så trovärdig verklighetsskildring.

De som inte redan sett den borde nog göra det. Det är en viktig film.

5 kommentarer:

David Munck sa...

I scenen på slutet när Iris genom en TV-debatt ser vilka några av männen är; är det Fälldin, Palme eller båda hon känner igen?

Erik Rodenborg sa...

I filmen ser det ut som det är båda. Det finns en liknande scen i verkligheten men där var det, om jag förstått saken rätt, endast Fälldin i TV-rutan.

Men det är alltså inte alls den scenen jag menar när jag skriver om "slutscenen"....

PS. Har för övrigt lagt upp din blogg på listan "Andras bloggar"

Anonym sa...

Jag trodde, på beskrivningen av mannen i TV-rutan, att det var Palme, när jag läste boken. Visst har väl någon av kvinnorna som utnyttjades skrivit en bok också? Vad heter den? Var finns den?
CJ

Verutschkow sa...

Och Guldbaggenomineringarna i veckan ger ju vid handen att OLOF PALME kan ta hem priser både i fiction- och faktaklassen trots att han varit död i snart 27 år !

Apropå PALME lyckades jag härom veckan på någon av alla hemmakanalerna ratta in KJELL SUNDEVALLs rövarhistoria "Sista kontraktet" med en yngre Mikael Persbrandt i huvudrollen som desillusionerad polisspanare. Vill inte påstå att filmen var så bra men det var svårt att sluta titta trots att utgången hela tiden var uppenbar.

Erik Rodenborg sa...

Anonym

Du har nog rätt, det var nog Palme i TV-rutan hon reagerade på. Har läst om partiet i boken och uppenbarligen mindes jag fel när jag associerade till Fälldin.

Boken du syftar på är kanske "Hinsehäxan"?